MarkAKoruma.org

Title

www.markakoruma.org Markanızı Koruyun Tescil Ettirin.. Marka Koruma Patent işlemleri tescil işlemleri, marka koruma marka denetim marka yönetim marka takibi markakoruma.org da yapılır..

Marka Nedir

Benzer ürünleri yada hizmetleri başkalarının ürün yada hizmetlerinden ayırt etmek üzere kullanılan yada belirli bir hizmetin sunulması sırasında kullanılan AYIRT EDİCİ İŞARET marka olarak tanımlanmaktadır. Sözcükler, Sayılar, Harfler, Şekiller, Ürünün Şekli veya Ambalajı ile bunların birlikte sunuluşları marka olarak değerlendirilmektedir.

Marka Seçimi Neden Önemli ?

Marka olarak tescil edilecek işaretin ayırt edici bir işaret olması gerekmektedir. Aksi halde işaretin tesciline engel olacağı gibi işaret tescil edilse dahi üzerinde kullanılacağı ürün veya hizmetleri piyasada mevcut ürün yada hizmetlerden ayırt etmesi sağlanmış olmayacağından markadan beklenilen hukuki ve ekonomik yararlar sağlanamayacaktır. Bundan dolayı marka tescili için başvuru yapılacak markaların işletmenin orta ve uzun vadeli planları da gözetilerek iyi belirlenmesi gereklidir.

Markayı Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar ?

Marka seçiminde pazarlama stratejisine göre hareket edilmeli ve şu hususlara dikkat edilmeli; üretilecek ürün veya hizmet, rakip markaları, rakiplerin pazar payları, hedef kitle, gelecek dönemle ilgili marka genişletme veya güçlendirme politikaları.

556 sayılı Kararnameye göre koruma sağlamayacak markaların seçimi boşa yapılan yatırımdır. Marka tescilinden önce yapılacak marka analizi için bize danışabilirsiniz.

Seçilen markanın tescili mümkün olsa dahi piyasada özellikle o sektörde kullanılan markalara benzememeli, onların ününden yararlanıp markalaşma yoluna gidilmemelidir, fakat bu yol markalaşma için uygun bir yol değildir. Doğru olan; ürün ve hizmetlerde olduğu gibi isim veya işaretlerde de farklılık oluşturmaktır.

Seçilecek marka eğer Türkiye'de tescil edilecek ve kullanılacaksa öncelikle Türkiye'de marka benzerlik araştırması yapılmalıdır. Marka benzerlik araştırması sonucu benzer markalar varsa tescil edilebilirliliği hakkında bize danışabilirsiniz.


Seçilecek markalar eğer yurt dışında da kullanılacaksa yurt dışı araştırma işlemleri de yapılmalıdır.

Marka araştırma sonucunda yapılan kanun ve uygulamalar açısından analiz etme işleminden sonra tescil imkanı olabilen markalar tescil için başvurulmalıdır.

Marka Olarak Tescil Edilemeyecek İşaretler

Ayırt edici özelliği olmayan herhangi bir işaretin marka olarak tescil edilme imkanı bulunmamaktadır.

Aynı veya aynı türdeki mal veya hizmetlerle ilgili olarak tescil edilmiş veya daha önce tescil için başvurusu yapılmış bir marka ile aynı veya ayırt edilemeyecek kadar benzer olan markalar,

Ticaret alanında cins, çeşit, vasıf, kalite, miktar, amaç, değer, coğrafi kaynak belirten veya malların üretildiği, hizmetlerin yapıldığı zamanı gösteren veya malların ve hizmetlerin diğer karakteristik özelliklerini belirten işaret ve adlandırmaları münhasıran veya esas unsur olarak içeren işaretler de marka olarak tescil edilemez.

Ticaret alanında herkes tarafından kullanılan veya belirli bir meslek, sanat veya ticaret grubuna mensup olanları ayırt etmeye yarayan işaret ve adları tek başına veya esas unsur olarak içeren işaretlerin tescili de mümkün değildir.

Malın özgün doğal yapısından ortaya çıkan şeklini veya bir teknik sonucu elde etmek için zorunlu olan, kendine malın şeklini veya mala asli değerini veren şekli içeren işaretlerin marka olarak tescil edilmesi de mümkün değildir.

Mal veya hizmetin niteliği, kalitesi veya üretim yeri, coğrafi kaynağı gibi konularda halkı yanıltacak işaretler marka olarak tescil edilemez.

Yetkili mercilerden kullanmak için izin alınmamış işaretler marka olarak tescil edilemez.

Kamuyu ilgilendiren, tarihi, kültürel değerler bakımından halka mal olmuş ve ilgili mercilerin tescil izni vermediği diğer **armalar**, amblemler veya nişanları içeren işaretler marka olarak tescil edilemez.

Sahibi tarafından izin verilmemiş bulunan tanınmış işaretlerin, dini değer ve sembolleri içeren işaretlerin ve kamu düzenine yada genel ahlaka aykırı işaretlerin marka olarak tescil edilemez.

Markalarda koruma, yönetmelikte belirtilen şartlara uygun hazırlanmış müracaatların Türk Patent Enstitüsüne başvurusu yapıldığı tarih, saat ve dakika itibariyle başlar.

                                Marka Araştırma

Marka Araştırma Neden Önemli? Aynı veya aynı türdeki mal veya hizmetlerle ilgili olarak tescil edilmiş veya daha önce tescil için başvurusu yapılmış bir marka ile aynı veya ayırt edilemeyecek kadar benzer olan markaların tescil başvurusu reddedilir.

Tescil ettirmeyi düşündüğünüz bir markanın daha önceden başkası tarafından tescil edilip edilmediğini, bugüne kadar yayınlanmış markalarda bir benzerinin olup olmadığını, varsa hangi firmaya ait olduğunu sorgulayabilirsiniz.

Marka Sorgulama Türk Patent Enstitüsü veritabanında kayıtlı markaların araştırması.




Marka Tescil Marka Tescili için Gerekli Belgeler

1.) Şekli ve kapsamı yönetmelikte belirlenen, başvuru sahibinin kimliğine ilişkin bilgileri de içeren başvuru dilekçesi, (Tarafımızdan hazırlanacaktır)

2.) Markanın kullanılacağı malların veya hizmetlerin listesi, (Tarafımızdan hazırlanacaktır)

3.) Logo varsa örneği,

4.) Vekaletname, (noter tasdikine gerek yok)

5.) Başvuru harç ücretinin ödendiğini gösterir dekont aslı,

6.) Vekalet ücretinin ödendiğini gösterir dekont,

Marka Tescil Prosedürü

Marka tescil prosedürünün ilk aşaması; marka örneğinin hazırlanmasıdır. Marka Örneği: Mal yada hizmetler için kullanılacak markanın yazı karakteri, logosu veya bunların uygulandığı etiket yada ambalaj örneği.

İkinci aşamada markanın hangi sınıfta tescil edileceği belirlenir. Sınıfı belirlemek için Uluslararası NICE anlaşmasının marka tescil sınıfları kullanılır.

Üçüncü aşamada markanın tescil edilip edilemeyeceğini belirleyen marka araştırması yapılır. Daha önce aynı adla bir marka tescil edilmişse veya bu yönde bir müracaat varsa marka tescili mümkün olmayacağından ve yapılacak masrafların boşa gitmemesi açısından öncelikle marka araştırmasının yapılması şarttır. Marka araştırması bilgisayar kayıtlarımızdan yapılmaktadır. Ön araştırma işlemi sonucunda elde edilen veriler için gerekli görüldüğü taktirde bizden tescil edilebilirlik yorumu alınmalıdır.

Dördüncü aşamada marka sahibinin bilgilerini içeren marka başvuru dilekçesi hazırlanır. Enstitü müracaat edilen markayı herhangi bir engel bulunup bulunmadığı yönünden inceler. Eğer 556 sayılı kararnamenin 7 ve 8’nci maddeleri açısından bir engel yoksa resmi bültende yayına çıkarır. Markanın bültende yayınlanmasından itibaren 3 aylık bir itiraz süresi bulunmaktadır. Bu süre içinde 3. kişiler tarafından herhangi bir itiraz yapılmamışsa marka kesinleşir ve müracaat sahibine marka tescil belgesi verilir.

Marka Başvuru ve Tescil İşlemleri

Marka tescil başvurusu yapıldığı andan itibaren tescil süresi ortalama olarak 12 - 15 aydır. Bu süre genel olarak başvuru ve Türk Patent Enstitüsü incelemesi, yayın ve tescil aşamalarından oluşur.

Marka Başvuru ve inceleme Aşaması

Marka başvurudan itibaren ortalama 8-9 ay içinde Türk Patent Enstitüsünce incelenir ve tescil edilebilirlik kriterlerine uyuyorsa markanın yayınına resmi markalar bülteninde karar verir. Markanın Türk Patent Enstitüsü uzmanlarınca ilk değerlendirmesinden sonra tescil edilebilirlik kriterleri bakımından uygun olmayan veya kısmen uygun olmayan bir durum olursa Türk Patent Enstitüsü marka için "red veya kısmi red" kararı verebilir. Bu karara itiraz hakkı vardır.


Marka Yayın Aşaması

Yayınına karar verilen markalar her ay Türk Patent Enstitüsü tarafından yayınlanan markalar bülteninde 3 ay süre ile askıda kalır. Yani yayın tarihinden itibaren 3 ay içinde üçüncü kişiler itiraz edilebilir. Türk Patent Enstitüsü bu itirazları markalar kanununa göre değerlendirir ve itirazı kabul edebilir veya etmeyebilir. İtirazların kabul edilmesi halinde başvurulan marka tamamen red olabilir veya başvurulan sınıfların bir kısmı çıkarılabilir. İtirazın kabul edilmemesi halinde markanın tesciline karar verilir.

Marka Tescil Aşaması

Başvurulan markanın tescil edilmesine karar verildikten sonra bu durum başvuru sahibine veya vekile bildirilir. Türk Patent Enstitüsü tarafından talep edilen tescil ücretinin ödenmesinden sonra ortalama 3 - 4 ay içinde "marka tescil belgesi" alınır.

Türkce turkish İngilizce English

Additional Information

External Links



http://www.turkishprivateinvestigator.com http://www.markakoruma.org http://www.anticounterfeit.net http://www.joomlamovie.com http://www.istanbultaki.com http://www.istanbultaki.net http://www.demir-erten.av.tr http://www.dincoflaz.net http://www.dincoflaz.com http://www.joomlatheme.org http://www.joomladizin.com http://www.iyidedektif.com http://www.tutkumhost.com http://www.halkozanlarimiz.com http://www.ajaxturkiye.com http://www.ajaxturkiye.net



Retrieved from "http://aboutus.com/index.php?title=MarkAKoruma.org&oldid=16033873"